
Pilates’ in Tarihçesi ? Günümüzde yaygın ve etkin bir yaşam tarzı olarak benimsenen Pilates’in yaratıcısı olan Joseph H. Pilates, 1880 yılında Almanya’da dünyaya gelmiştir.Küçük yaşta astım, raşitizm, romatizma hastalıklarına yakalanan J. H. Pilates, bu hastalıkları yenme yolundaki kararlılığı ile yoga ve zen meditasyonunu keşfederek yüzme, boks, jimnastik, dans ve ağırlık antremanları gibi birçok farklı yöntem denemiştir. 1.Dünya Savaşı’nın baş göstermesi…
Türkiye ve hatta Dünya üzerinde en sık görülen ortopedik rahatsızlık “kamburluk”.Sırt Kemiğinin dışarıya doğru çıkıntı pozisyonu almasına kanburluk denir.Yaşlılarda Görülme olasılığının yüksek olmasına karşın masabaşı işte çalışan ve konforsuz sandelye ile saatler boyun bilgisayar başında zaman geçiren gençlerimizin aslında her biri bu hastalık riskini taşımaktadır.Kamburluk en sık 2 şekilde rastlanmaktadır düz veya yana doğru bir biçimde görülür.Hastalık ilerlediği safalarda kişi…
Sırt Kemiğinin dışarıya doğru çıkıntı pozisyonu almasına kamburluk denir. Yaşlılarda Görülme olasılığının yüksek olmasına karşın masa başı işte çalışan ve konforsuz sandalye ile saatler boyun bilgisayar başında zaman geçiren gençlerimizin aslında her biri bu hastalık riskini taşımaktadır. Kamburluk en sık 2 şekilde rastlanmaktadır düz veya yana doğru bir biçimde görülür. Hastalık ilerlediği safhalarda kişi dikelmekte çok büyük zorluklar çeker eğer…
PİLATESLE ZAYIFLANIR MI? Pilates doğru bir biçimde uygulandığında zayıflamaya elbette yardımcı olmaktadır. Ancak pilates ile zayıflamanın uzun dönemli olabilmesi için bir takım ipuçları ve kurallara riayet edilmesi gerekmektedir. 1) Öncelikle pilatesle kilo vermek için pilates egzersizlerinde uzmanlaşmak ve egzersiz temposunu hızlandırmak gerekmektedir. Bu sayede yüksek tempolu yapılan pilates, kalori harcamanıza da yardımcı olacaktır. 2) Diğer bir nokta ise haftada…

insulin direnci, metabolik bir bozukluğun ilk işaretidir. Direnci tetikleyen ise pankreasın aşırı insülin üretmesi sonucu kanda insülinin aşırı artması, durumu nedeniyle “hücre düzeyinde” bir insülin duyarsızlığı durumunun oluşması şeker hastalığının ilk işaretidir. İnsülin direnci, diyabete giden yolun başlangıç noktasıdır. İnsülin direncinin belirtileri Tatlı krizleri, unlu, şekerli, nişastalı besinlere düşkünlük, sık acıkma, gece yemeleri, yemeklerden sonra uyuklama, yorgunluk, terleme, çarpıntı,…